Loopneus

Een loopneus kan verschillende gevoelens geven, afhankelijk van de oorzaak ervan. Als gevolg van een verkoudheid of allergie kan een loopneus gepaard gaan met neusverstopte of neusverdrietigheid, snotterigheid, niezen en een branderig of jeukend gevoel in de neus. Soms kan het ook leiden tot hoofdpijn of vermoeidheid. Het kan ook vervelend zijn omdat het moeilijk kan zijn om door de neus te ademen en kan leiden tot moeite met slapen 's nachts.

Wat kun je doen tegen een loopneus?

Een loopneus is naast niezen en jeukende ogen één van de meest gehoorde klachten bij hooikoorts. Er is veel wat je kunt doen om een loopneus te voorkomen of te verminderen.

Laat de pollen buiten

Probeer stuifmeel en andere allergene stoffen buiten de deur te houden door bijvoorbeeld ramen en deuren gesloten te houden tijdens de piekuren van stuifmeel, zoals 's ochtends en 's avonds. Een pollenhor kan helpen de pollen uit de lucht te filteren. Zo kan frisse lucht binnenkomen en blijven de pollen buiten.

Zijn de pollen toch al in huis? Was dan regelmatig je beddengoed en kleding om stof en huidschilfers te verminderen. En laat de was binnen drogen zodat pollen niet via de kleding of schone was binnen kan komen.

Neusdouche

Een rhino neusreiniger, ook wel neusdouche genoemd, werkt door een zoutoplossing in de neus te spuiten en te spoelen. Het zout helpt om de neusholte te reinigen en te desinfecteren, terwijl het vocht helpt om stof, vuil en andere irriterende stoffen uit de neus te verwijderen.

Neusspray

Gebruik een neusspray om de neusholte te reinigen en de neus te verfrissen. Dit kan helpen om stof en andere irriterende stoffen te verwijderen. Er zijn ook neussprays speciaal ontworpen voor mensen met hooikoorts, die het immuunsysteem kalmeren en helpen bij het verminderen van symptomen.