Medical taping

Medische taping is een techniek waarbij speciaal ontworpen tape wordt gebruikt om bepaalde delen van het lichaam te behandelen. De tape heeft een specifieke rek- en druk eigenschap en kan zo helpen bij het verminderen van pijn, ontstekingen en ongemakken.

Nasale taping

In het geval van hooikoorts kan medische taping worden gebruikt om symptomen te verminderen door middel van een techniek genaamd "nasale taping"

De nasale taping techniek maakt gebruik van speciaal ontworpen tape die over de neus wordt geplaatst. De tape wordt op een bepaalde manier aangebracht om de neuswanden te ondersteunen en te stabiliseren. Hierdoor kan de neus beter worden afgesloten en kan de lucht beter door de neus worden geleid. Dit kan helpen bij het verminderen van neusverstopping en loopneus, symptomen die vaak voorkomen bij hooikoorts.

De tape kan ook helpen bij het verminderen van de druk op de neus- en sinusgebieden, waardoor ontstekingen en pijn kunnen worden verminderd. Deze techniek kan ook helpen bij het verminderen van snurken en slaapapneu, aandoeningen die vaak gepaard gaan met hooikoorts.

Het is belangrijk om te weten dat medische taping een aanvullende behandeling is en niet bedoeld is om medicijnen of andere behandelingen te vervangen. Het is aan te raden om uw arts te raadplegen voordat u deze techniek gaat gebruiken om ervoor te zorgen dat het veilig en geschikt is voor uw specifieke situatie.

Rug en schouder taping

Daarnaast kan taping ook worden toegepast rondom de nek en schouders om te helpen bij het verminderen van spanningen die kan ontstaan door het veelvuldig niezen en snuiten. Door middel van taping kan er extra ondersteuning worden gegeven aan de spieren en gewrichten, waardoor de spanning kan afnemen en daardoor symptomen verminderen.